Blog

professioneel team voor professionals

Waarom een goed feedback traject?

Feedback geven:  waarom ?

Kwaliteit vergoten, resultaten verbeteren

 

Feedback staat niet op zichzelf, maar heeft een doel. Wat wil je als organisatie met het geven van feedback bereiken? Dat zou de centrale vraag in elk feedbacktraject moeten zijn. Waar wil je naar toe werken en wat moet het opleveren.

lees meer
Erwin SmidtWaarom een goed feedback traject?

Motiveren en de behoefte aan een passende uitdaging

motivatieMeer dan eens krijg ik de vraag van managers wat ze kunnen doen om hun medewerkers te motiveren. Wanneer ik doorvraag is het antwoord dat medewerkers wel volgen, maar weinig initiatief nemen. Hier kan overigens ook al worden opgemerkt dat het heel positief is dat ze volgen. “Nou ja” is dan het antwoord “dat is misschien wel zo, maar ze verzetten zich toch ook vaak passief”. Leveren dan zaken later aan, incompleet aan of nemen niet altijd de verantwoordelijkheid.

lees meer
Erwin SmidtMotiveren en de behoefte aan een passende uitdaging

De Ruimte Laten

ruimte

De Tocht

Pas geleden was ik mee met een zeevistocht. Vanuit Scheveningen vissen op de Noordzee. Voor mij was dat de eerste keer. Dan helpt het wanneer je van tevoren informatie krijgt wat mee te nemen of wat te verwachten. Niets van dat al. Een hoog uitzoek gehalte heeft voor-en nadelen. Het geeft veel vrijheid en je mag verwachten dat dat ook veel variatie geeft. En dat gaf het!

lees meer
Erwin SmidtDe Ruimte Laten

Waarom een zelfsturend team?

stuur voor zelfsturend teamWaarom werken organisaties met zelfsturende teams? Het lijkt of daar doorgaans heel globale ideeën over zijn. Zoals: het geven van meer verantwoordelijkheid aan medewerkers door de sturing lager in de organisatie te leggen, het vergroten van de flexibiliteit in de organisatie, het verhogen van de innovatiekracht, etc.. Hoe hoopgevend deze ideeën ook moge zijn, ze geven weinig richting aan de wijze waarop het team ingericht dient te worden om voldoende slagkracht en zelfsturend vermogen te ontwikkelen.

lees meer
Erwin SmidtWaarom een zelfsturend team?

Verschillen in teams: benut ze!

besluitvormingHoe doe je dat? En hoe doe je dat in een maatschap in het bijzonder?

Over het algemeen vinden mensen verschillen lastig. Verschillen van inzicht, verschillen van mening. Onze eerste neiging is dan vooral : overtuigen. Goed onderbouwde argumenten om de ander over te halen hetzelfde te vinden als wij. Vervolgens, of we nu veel- of weinig-praters zijn luisteren we buitengewoon selectief. We horen wat ons uitkomt. Zie je wel, ik heb gelijk. Dit zijn fenomenen die in elk team voorkomen.

lees meer
Erwin SmidtVerschillen in teams: benut ze!

Leren kan heel leuk zijn

Maar worden er in organisaties voldoende voorwaarden gecreëerd om te kunnen leren?

leren is leukWe vinden het fijn wanneer we iets geleerd hebben. Wanneer we iets geleerd hebben geeft dat een gevoel van controle over de situatie Dat stimuleert om verder te leren. Het proces van leren is in tegenstelling tot wat anderen ons willen doen geloven niet altijd even belonend. Of sterker nog, ronduit frustrerend. Het lukt (nog) niet. Je weet niet precies wat je anders moet doen om het beter te doen.

lees meer
Erwin SmidtLeren kan heel leuk zijn

Ontwikkelen in team van levensbelang

Ontwikkelen teamsWerknemers die met bevlogenheid hun werk doen, zijn van grote waarde. Het lijkt er zelfs op, dat werknemers vooral bevlogen worden, als er veel van hen wordt gevraagd. Zij kunnen dit nog makkelijker aan, als er op hun werk sociale collega’s zijn en als hun werkgever goede ontplooiingsmogelijkheden en feedback biedt. Merk op dat hier nergens in de tekst staat dat een hoog salaris motiveert.

lees meer
Erwin SmidtOntwikkelen in team van levensbelang

Nieuw!

Ontwikkel Collectief: nieuwe website
Na 8 jaar was het tijd voor een nieuwe focus en een nieuwe look. De Ontwikkel Collectief website was aan verandering toe en voor mij was het belangrijk helder neer te zetten wat ik mensen en organisaties nu precies te bieden heb. Met dank aan Joris Kurpershoek voor zijn ontwerp van de oude website en het logo. Het logo en het kleurgebruik heb ik meegenomen. Heb me, vrij recent, laten vertellen dat oranje staat voor humor positiviteit en persoonlijk contact. Ik vind het mooi!

Deze site heb ik zelf gemaakt en ik ben er trots op. De prachtige foto’s zijn van Joris Bruring. Ik ben blij dat hij, bij wijze van uitzondering, mij op de foto wilde zetten. Naast dat hij met team Peter Stigter veel modereportages maakt heeft hij ook een prachtig portfolio (zie de link).

Teams, professionals, samenwerken, kwaliteiten, soleren, conflicten, ik kom het tegen in mijn werk. Daar wil ik met jou graag een volgens stap in maken. Focus voor jou en het team waarmee/ waarin je werkt, brengt mij ook focus, enzovoort. Dus kom maar op 🙂

Erwin Smidt

lees meer
Erwin SmidtNieuw!